Sådan vælger du de rigtige blomster til bårebuketten

Gule blomster
Sådan vælger du de rigtige blomster til bårebuketten
Henrik Andersen
-
14/10/2022
-

Din relation til afdøde har en afgørende indflydelse på, hvilken type blomster og arrangementer du skal vælge til begravelsen. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så følger her en række gode råd, som du kan følge, når du skal finde den helt rigtige bårebuket.

Blomster spiller en stor rolle til begravelsen

Hvis du skal sende blomster til kirken eller arrangere dekorationer til begravelsen, så kan du hurtigt komme i tvivl om, hvad du skal vælge. Der er dog nogle helt særlige råd, som du kan følge, da der ofte er mange traditioner forbundet med en begravelse. Ikke desto mindre, så er det naturligvis op til dig selv i sidste ende.

Blomster til begravelse spiller en store rolle, og de tjener faktisk flere forskellige formål. Alt afhængigt af din rolle til afdøde og i forhold til planlægningen af begravelsen, er der flere forskellige former for buketter og dekorationer, som du kan overveje. Det kan ofte være en stor mundfuld at finde ud af på egen hånd.

Ligger begravelsen eller bisættelsen i eller omkring påsken, så giver det mening at sende påskeblomster til de pårørende.

Som arrangør er der flere ting du skal være opmærksom på

Hvis det er dig, der har fået rollen at sørge for, at kirken er pyntet op, så er der flere kategorier, som du bør kigge på. Det er eksempelvis væsentligt, at du kigger på kistepynt og kirkedekorationer, og disse bliver typisk placeret over afdødes hjerte. Du kan få denne type dekorationer i forskellige størrelser.

Båredekorationer har til formål at blive lagt på gulvet omkring kisten, og de bliver lagt oven på kransepladsen eller gravstedet, når begravelsen har fundet sted. Bænkerækkerne er beregnet til kirkepynt i form af enkle buketter, som bliver placeret i enden af bænkene langs kirkegulvet.

Som deltager er en blomsterbuket en god måde at tage afsked

Hvis du er pårørende eller deltager ved begravelsen, så er blomsterarrangementet en god måde at tage afsked på. Her vælger mange at tilføje et bånd med tekst til afdøde. Båndet fås i flere forskellige udgaver – eksempelvis som blomsterhjerter, blomsterkranse eller bårebuketter, der alle fungerer som smukke dekorationer

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!